Operácie fistúl konečníka - elastické ligatúry

Operácie fistúl konečníka - elastické ligatúry

Operácie fistúl sú chirurgické zákroky, ktoré sa vykonávajú na odstránenie análnych fistúl. Elastická ligatúra je zakladná technika pri ktorej sa vypradni perianálny absces. Špecialny silikonovy dren sa ponecha minimálne 2 mesiace do vypradznenia abscesovej dutiny a čakáme na zmenšenie secernácia vytekania tekutiny z fistuly. Elastická ligatúra u transphincterickej fistuly zabráni porušeniu funkcie análneho sfinktera – análneho uzáveru, zabraňuje análnej inkontinencii. Používa sa aj ako primárna operácia kedy sa v 3 tyzdňových intervaloch doťahuje silikonovy dren ligatury a tak sa postupne dostane cez zvierač. Vyhodou je bez operačne jednoduché a bezpečne riešenie za cenu dlhšieho hojenia.

Operácie fistul klasicky: dicizia a fistulectomia:

Operácie fistúl sú chirurgické zákroky, ktoré sa vykonávajú na odstránenie análnych fistúl. Zakroku predchádza zavedenie silikonové drenu, ktorý sa ponecha minim 2 mesiace, kdey sa zmenší produkcia tekutiny z fistuly. 

  • Discizia – otvorenie kanála fistuly u Extrasphincterických fistúl - kde sa fistula nareže a odstraňuje sa tkanivo fistuly. a hojenie sa granulaciu. 
  • Fistulektómia, vybratie fistuly. Jednoduché fistuly, ktoré len okrajovo prechádzajú cez okraj zvierača konečníka, alebo medzi zvieračmi. Používa sa ako primárna operácie alebo pri zlyhani laserovej /rádiofrekvenčnej operácie - FILAC ú FISTURA.

Zdieľať článok

Pokračujte v čítaní

Proktológia
01 / 07 / 2024

Hemoroidy – všetky štádiá zlatej žily

Hemoroidy sú druhým najčastejším ochorením konečníka, pričom viac ako 50 % pacientov vo veku nad 50 rokov má určitú formu tohto

Proktológia
20 / 06 / 2024

Polyp konečníka

Análne polypy sú výratky zo sliznice sú to nezhubné nádory análneho kanála vychádzajúce zo sliznice. Sú veľmi častým ochorením análneho kanála. Pri vyšetrení môžu pripomínať

Proktológia
17 / 06 / 2024

Trhlina – fissura

Análna trhlina - fissura je rana v oblasti konca análneho otvoru sprevádzaná výraznou bolesťou pri stolici a po stolici. Často je spojená s krvácaním pri stolici a objavením sa krvi

pozrite si všetky blogy

Proktovena

Ordinačné hodiny

Pondelok

8:00 — 15:30

Utorok

8:00 — 15:30

Streda

8:00 — 17:00

Štvrtok

8:00 — 15:30

Piatok

8:00 — 12:00

Adresa

Zátišie 5, 831 03 Bratislava

Bezplatné parkovanie je k dispozícii po dobu 3 hodín v nákupnom centre Vivo. Parkovanie na okolitých komunikáciách je rovnako bezplatné. Parkovanie na chodníkoch je zakázané.

Odoberať novinky

Zadajte svoj e-mail a nechajte si pravidelne zasielať naše novinky.